Young maler rim med den store afro og brede pensel

04Januar

Han er ikke som de andre unge rappere. Nu er den omvandrende ordbog og Picasso-fan parat med en EP d. 21. januar, som til fulde demonstrerer, at flow er noget, mange drømmer om, men få er født med.

En rimsmed med afrikanske rødder, Sigmund Freud som forbillede, Pablo Picasso som kælenavn og den klassiske cellist Kewan som producer.

Nu er han endelig parat med sin første ep, der udgives på Sony Music og har været ventet, siden han sidste sommer slap singleudspillet ’FokMedMigNu!’, der blev en øjeblikkelig click-magnet på Youtube. Blandt meget andet namedroppede nummeret nationaldigterne Stuckenberg og Oehlenschläger, og dermed viste rapperen fra 8210 Aarhus V, at han er meget langt fra de andre nye drenge på blokken.

Det samme understreger hans første egentlige udgivelse Picasso med en afro, som er den hårfagre rappers hilsen til et af sine helt store idoler:

»Picasso med en afro er ikke den klassiske raphistorie med et vanvittigt alter ego. For mig klinger et alter ego lidt af ondskab eller noget voldeligt. Næ, Picasso inspirerer mig. Han var ikke bare en socialt bevidst kunstner, han revolutionerede også kunsten. Og når jeg fortæller, vil jeg netop gerne male billeder for mine lyttere,« forklarer Young.

Ep’ens fem eksplosive og detaljemættede produktioner er lavet af beatmesteren Kewan. De to jævnaldrende mødte hinanden ved et tilfælde – Young skulle gæsterappe til en koncert, hvor Kewan var hyret som cellist. Kemien og sulten var der med det samme. På det tidspunkt havde Young i et par år været under vingerne hos etablerede københavnske producere som Pitchshifters, Pilfinger og Ezi-Cut, som så et potentiale i den anderledes rapper med rødder i Eritrea og dialekt fra Østjylland.

Modsat de etablerede stjerner kører Young en lyrisk stil, som i USA bedst kan betegnes som socialt bevidst rap, altså conscious rap:»Men derfor vil jeg stadig godt sælge masser af musik. Det behøver ikke være en modsætning. Mange rappere skyder sig selv i foden ved at være prædikende. Jeg stiller spørgsmål i stedet. Forstår du det?«

itunesFlere Nyheder