MØ sprænger genrerne på debutsingle

16Januar

Den talentfulde sangerinde og sangskriver MØ er klar med sin første officielle single. Med singlen ’Glass’ understreger hun sin position som et af de mest spændende nye navne på den danske scene lige nu.

MØ begynder 2013, som hun sluttede 2012: Med kreativiteten i top. Hendes nye single ’Glass’ udkommer i dag, og den rummer ingredienser fra soul, urban og indiepop og nuancer fra både det organiske og elektroniske.

– Den er meget bastung, men også meget sart, siger MØ.

– Den handler om at blive ældre og frygte, at man ikke når det hele. Titlen ’Glass’symboliserer den skrøbelighed, man har, når man befinder sig i sådan en overgangsfase. Der, hvor man skal finde sig selv på ny.

’Glass’ er skrevet af MØ og produceret af Ronnie Vindahl og Eloq. MØ startede selv med at indsynge a cappella-spor, og derefter byggede de lyden op omkring hendes vokal. Singlen er den første fra MØ, siden hun fik kontrakt med Sony Music.

24-årige MØ er oprindeligt fra Odense og rumsterede i flere år i undergrunden som en del af det anarkistiske pigeelektropunkband Mor. Da de begyndte at eksperimentere med beats, tog hun de overskydende produktioner og legede videre med dem på egen hånd. Og efterhånden tog en solokunstner form. Det hele tog ekstra fart omkring SPOT 2012, hvor hun mødte produceren Ronnie Vindahl, som var med til at forme lyden. I løbet af efteråret skabte hun en del opmærksomhed med tracket ’Pilgrim’ – blandt andet fra The Guardian og Pitchfork.

MØ optrådte sidste år ved den toneangivende festival CMJ i New York og spiller ved Vegas Udvalgte 25. januar.

itunesFlere Nyheder