Tankernes Indiana Jones udgiver album

05Februar

Med ’Tanke Timeout’ åbner den flittigt historiefortællende psykolog Thomas Markersen op for en unik værktøjskasse. Han byder på 10 øvelser, som giver ro på og gør op med bekymringerne. ’Tanke Timeout’ er rettet mod de mange der er presset på jobbet.

40-årige Thomas Markersen det gennem det sidste årti været blandt bannerførerne for mindfulness i Danmark. Og nu sætter han trumf på med udgivelsen ’Tanke Timeout – få balance i dit arbejdsliv’, der udkom 28. januar. Her samler han sine metoder i let og brugbar form, så man kan lytte til øvelser både hjemme på anlægget eller på telefonen. Øvelserne varer kun 5 minutter og tager fat i de fleste problemer folk går rundt med på et presset arbejdsmarked.

– Jeg vil gerne gøre det til en del af folks dagligdag. Det gælder om at træde ud af det evigt skvadrende rutinesind og dvæle ved, hvad der er lige nu. Jeg prøver på at få folk til at få ro på, så det ikke er automatpiloten, som styrer det hele. Langt de fleste af vores tanker – 90 procent – er den samme kværn. Det er de samme igen og igen. Vi kender dem. Men jeg prøver at få folk til at stoppe showet og sige: Hvad er vigtigt? siger han.

Thomas Markersen er vokset op i Vanløse, hvor han hurtigt viste sig som mere sulten på verden end sine jævnaldrende. Han åd sig gennem bøgerne på det lokale bibliotek, og da han som 14-årig opdagede psykologien fandt han et felt, der gav ham mulighed for at bruge alle historierne, samtidig med at nye fortællinger åbnede sig for ham.

– Fra starten af mit virke som psykolog har jeg haft en evne til at se mønstre og finde på metaforer og analogier, som giver mening for folk. Et blik for at dykke ned i kulturen og finde elementer, som kan hjælpe. Hvis du ikke er Indiana Jones i folks liv, finder du aldrig guldet. Du skal have nysgerrigheden til at finde problemerne og ressourcerne i den store jungle, siger han.

Det personlige touch på behandling har han overført til ’Tanke Timeout’. Alle øvelserne er indtalt, mens han selv mediterede, og han spiller selv guitarstykkerne på udgivelsen. Han peger på tre øvelser, han antager, bliver de mest populære: ’Håndtering af forandringer’, fordi vi møder i så mange skiftende krav og roller, at vi kan miste vores fornemmelse af tryghed, ro og selvtillid. ’Accepter situationen’ fordi vi ofte har problemer med vores tanker, hvor vi i stedet bare bør acceptere dem. Og ’Mig-mig-mig!?’, fordi den træner os i hensynsfuldhed.

itunesFlere Nyheder