Da Tim Christensen fejrede Macca’s 70-års fødselsdag

11Februar

Den danske sangskriver var vært for en mageløs hyldestkoncert til den gamle beatle i sommer. Showet kan nu (gen)opleves i både lyd og billede

Det er ingen hemmelighed, at Tim Christensen er glad for The Beatles, men mange blev alligevel overrasket, da han sidste år fortalte, at han ville fejre Paul McCartneys 70-års fødselsdag ved at fortolke den gamle beatle’s Ram-album i Store Vega den 18. juni 2012.

Med assistance fra de to særligt indbudte amerikanere, Mike Viola og Tracy Bonham, og med The Damn Crystals i ryggen opførte han hele 1971-albummet og et udvalg af højdepunkter fra det store McCartney-katalog til en ekstatisk modtagelse.

”Samtlige numre blev spillet med betagende kærlighed til materialet af et band, som trods aftenens bundne opgave leverede med et imponerende overskud og et løssluppent swing, som jeg vil hævde, McCartneys eget band godt kunne lære noget af. Og ja, det mener jeg helt alvorligt,” skrev Steffen Jungersen dagen efter i en fem-stjernet anmeldelse i B.T.

Den gamle anmelder Torben Bille talte med samme næb på sin blog: ”Kan en kopi være bedre end originalen? Det spørgsmål trængte sig på, mens bandet con amore-arbejdede sig igennem Ram. Ved vejs ende må svaret være ja.”

Koncerten blev både optaget og filmet, og den 11. februar 2013 (50-årsdagen for The Beatles’ indspilning af deres debut-lp,Please Please Me) bliver det muligt at genopleve den helt specielle aften eller se og høre, hvad man gik glip af.

”Som gammel Paul McCartney-fan var det en kæmpe oplevelse at dykke så langt ned i hans sange og arbejde koncentreret med dem. Det var meget lærerigt, og det var samtidig også sjovt,” fortæller Tim Christensen, som er spændt på, om han får en reaktion på koncerten fra Paul McCartney selv. Den gamle beatle har i al fald fået tilsendt Pure McCartney.

”Jeg havde også inviteret ham til koncerten, men han kunne vist ikke komme. Han svarede i al fald ikke,” siger Tim med et smil.

Tim Christensen har dog mødt Paul McCartney ved et par lejligheder; senest efter en koncert på Roundhouse i London for nogle år siden, mens det første gang skete mindre officielt, da den 17-årige Tim forcerede hegnet ind til Københavns Lufthavns landingsbaner og fik en autograf af sit forbillede efter dennes koncert i Falkoner Teatret i sommeren 1991.

Dengang tabte Tim mælet og fik ikke sagt tak for de mange sange. Det gør han til gengæld nu på Pure McCartney: Et hyldestalbum skabt af stor musikalitet, sjov og ægte kærlighed.

itunes

TDC PlayFlere Nyheder