Mads Langer drages af nysgerrigheden

15Februar

Med sit nye album ’In These Waters’ har Mads Langer ladet nysgerrigheden drage ham ud på mere ukendte farvande.

Men eftertænksomheden strømmer stadig gennem sangene. Foran sig har han en massiv danmarksturné, som allerede er udsolgt.

Det sidste år har for Mads Langer været gennembrudsår. Den 29-årige skibonits sjælfulde vokal og flydende sangskrivning har vækket genklang både inden og uden for Danmarks grænser, og nu udgiver han karrierens  fjerde album, ’In These Waters’ 4. marts.

– Titlen kan betyde mange ting, siger Mads Langer og løfter lidt af sløret:

– Den sigter mod, at jeg har skullet finde mine 11 favoritter ud af et hav af sange, jeg har skrevet i mit arbejde frem mod albummet. Den sigter mod at være i Danmark, hvor vi er omgivet af vand. Og den sigter mod den proces, jeg har været igennem: Jeg har leget med en mere moderne lyd end tidligere, og jeg har også samarbejdet med flere producere, som har baggrund inden for den elektroniske musik. Jeg synes, det er vigtigt at være nysgerrig og komme ud at komme ud på dybt vand, hvis man skal udvikle sig.

Som altid lægger Mads Langer også vægt på sit lyriske univers, som cirkler omkring store eksistentielle temaer som kærlighed, liv og død, ja, og så er der en sang om global opvarmning.

I de første år af karrieren var det især udlandet, som tog Mads Langer til sig, men hans popularitet i Danmark underbygges af den omfangsrige og udsolgte danmarksturne, som venter forude. Foreløbig er der hele 29 koncerter i planen, og der måtte arrangeres ekstrakoncerter i både København, Aarhus, Aalborg og Odense for at klare efterspørgslen.

– Det er lidt uvirkeligt at kigge på den liste. Det er med stor glæde og med stor forventning, at jeg går i gang med det. Det er en drengedrøm, jeg skal ud og realisere, siger Mads Langer.

Bag sig har Mads Langer tre albums – senest ’Behold’ fra 2011, og han har markeret sig stærkt både nationalt og internationalt med hits som ”Fact-Fiction” og “You’re Not Alone”. Sidstnævnte var ifølge en opgørelse fra KODA det mest spillede nummer på DR’s radiokanaler i 2010.

itunes

TDC PlayFlere Nyheder