Black City – Brændende Attitude

25Februar

Nu har vi hørt dét.
Faktisk har vi hørt på det i årevis – ikke mindst i Danmark. Klagesangen fra både musikere og musikbranchefolk om at rock – som i ROCK – i bedste fald slet ikke nyder den popularitet, den fortjener, hér i landet – og i værste fald vakler på randen af Johnny B. Goodes grav.

Black City – en københavnsk kvartet, hvis hele attitude brænder af kærlighed til den dér rockmusik. Black City søger den uforfalskede og kompromisløse af slagsen, som man i dén grad kan høre den på d’herrers aktuelle, såre passende titulerede album ”Fire”, som udkommer idag d. 25. februar. Hér brænder ilden, og Black City vil ikke høre tale om, at rocken ”ikke har det så godt”.

– Rockmusikere herhjemme er jo musikkens svar på landmændene, griner sanger og guitarist Bjørn Poulsen.

– Jamen, det er jo aldrig gået helt godt, vel? Du hører sgu’ aldrig en landmand siger ”YES! Nu går det godt”, heller ikke selv om det gør. Der er altid et eller andet i vejen… og det er jo noget værre noget…”

Black City stormede ind på rockscenen med deres selvbetitlede debutalbum og ikke mindst det solide radiohit ”Summertime” i foråret 2010.

Turnéer i Danmark og resten af Skandinavien fulgte i en periode, hvor Black City specielt én aften overbeviste eventuelle tvivlere om, at hér nu nok var noget ganske særligt i gære. Nemlig da Black City 5. juni dét år fik den på papiret utaknemmelige opgave af varme op for de australske legender AC/DC i Horsens. Utaknemmelig eller ej – Black City gjorde noget, de færreste har evnet i den position: de fik succes foran det partiske AC/DC publikum

itunes

TDC PlayFlere Nyheder