Sound City – Kronjulevelen af analog musik

27Februar

Dave Grohl dokumentaren ’Sound City’ er eksklusivt på det store lærred i Grand teatret i København.

Efter Sundance premieren vises Sound city eksklusivt én gang i Danmark d. 06.03.2013.

Sound City studierne som var stedet hvor Dave Grohl med Nirvana skabte ’Nevermind’ tilbage i 1981. Pladen solgte 30 millioner eksemplarer og ændrede for altid Dave Grohls liv. Nu er studiet, samt den legendariske Neve 8028mixerpult foreviget i dokumentarfilmen ’Sound City’.

Dokumentaren handler om Sound City studierne og den magiske, specialbyggede mixerpult Neve 8028, som af mange er betragtet som kronjuvelen for indspilning af analog musik. Kronjuvelen der har leveret lyden til Neil Young, Fleetwood Mac, Tom Petty, Johnny Cash, Guns and Roses, Metallica, NIN, Rage Against The Machine og et utal af andre musikalske legender de sidste 40 år.

Til soundtracket har Dave Grohl fået hjælp af tidligere bandmedlemmer fra Nirvana, og sit nuværende Foo Fighters, Stevie Nicks, Rick Springfield, Trent Reznor, Paul McCartney, Joshua Homme of Queens of the Stone Age, Corey Taylor fra Slipknot, Brad Wilk og Tim Commerford fra Rage Against The Machine.

Førstesinglen “Cut Me Some Slack“, er ude nu, og er med Paul McCartney, Dave Grohl, Krist Novoselic og Pat Smear, og fås som instant-download ved pre-ordering af albummet.

’Sound City’ havde premiere på Sundance festivallen, hvor der fulgte en koncert med flere af filmens og soundtrackets gæster var med. Nu får danske fans også en unik mulighed for at opleve Sound City på det store lærred. Den bliver vist en enkelt gang i Grand Teatret d. 06.03.2013.Flere Nyheder