IDA slipper hunden løs på forårssang

14Marts

Ida Maria Østergaard er klar med sin anden single ’Underdog’ – et friskt nummer om at slippe fri af sine tøjler. Singlen følger op på hittet ’I Can Be’, som har sikret sig to platinplader.

På fredag kan man opleve IDA tilbage på scenen til semifinalen i X Factor.

Med sikre skridt er 18-årige Ida Maria Østergaard i gang med at bygge sin karriere op. Og nu træder hun frem med karrierens anden single. ’Underdog’, der er skrevet af hende selv, ligesom hun har produceret i samarbejde med to af dansk pop og rocks mest rutinerede navne, Søren Mikkelsen og Rene Cambony.

– Jeg skriver ud fra den stemning, jeg fanger, og det her er blevet en meget frisk sang. Temaet drejer sig om en underdog, som bliver sluppet fri. Det kan være parforhold, hvor man slipper for sine lænker. Det kan være ens arbejde, hvor man tidligere er blevet holdt tilbage på andres bekostning. Selv relaterer jeg det til at få stå på egne ben med mine egne sange, siger Ida Maria Østergaard.

Underdog’ udkommer fredag d. 15. marts. Singlen efterfølger debutsinglen ’I Can Be’, som straks viste sig som en succes. Den gik nummer et på iTunes og har sikret sig en platinplade for både streaming og salg.

Siden sin sejr i X Factor foran et fyldt Parken og to millioner tv-seere har hun brugt tiden på at skrive sange i sit hjemmestudie. Sange, som er på engelsk og finder deres stof i den 18-årige vestjydes sanselige touch som både sanger, guitarist og pianist. Derudover har hun spillet udvalgte koncerter – blandt andet som opvarmning for verdensstjernen Katie Melua og ved den prestigefyldte Copenhagen Songwriters Festival. Foruden sin egen single er Ida Østergaard også aktuel på Mads Langers nye album, hvor hun er med på titelnummeret ’In These Waters’.

 Det er en meget åben tid, og jeg tager det et skridt af gangen, konstaterer Ida Østergaard.

itunes

TDC PlayFlere Nyheder