Lis Sørensen udsender ny single på fredag.

01Februar

Arven fra klassikere som ’Stille før storm’ og ’Verden er i farver’ ekkoer i Lis Sørensens eftertænksomme single ’Bedre tider’. Den er forløber for sangerindens første album i syv år og bliver præsenteret i ’Danmarks Indsamlingen’ på lørdag.
Akkompagneret af flygel og strygere melder Lis Sørensen sig klar med sit første album siden 2010. Som forsmag udgiver hun nu singlen ’Bedre tider’, der glider naturligt ind i hendes tradition for ballader, der tør rage højt og stikke dybt – uden at kamme over.
”Jeg har altid været drevet af at finde de bedste sange. Og det kan tage 10 år at finde den rigtige ballade. Ofte bliver det for lidt og dermed anonymt eller lidt for meget og dermed svulstigt. Den her ligger og duver, så den kommer helt ud til kanten, men den går aldrig længere, end at jeg kan holde det tæt på mig som sanger”, siger Lis Sørensen og fortæller om lyrikken:
”Den er sunget fra mørket, men har blikket rettet mod lyset, og det giver noget fremdrift. Den har åbenheden, den har spørgsmålet. Den har noget insisteren, som er spændende at gå i lag med som sanger. Den har et håb i sig, uden det bliver malet alt for kraftigt op. Derfor får den melankolien forløst.”
’Bedre tider’ er skrevet af Christoffer Gregersen og produceret af Søren Mikkelsen. Bag Lis Sørensen sidder hendes faste pianist Steen Rasmussen og strygerkvartetten Stockholm Strings. Singlen udkommer fredag d. 3. februar, og på lørdag kan man høre Lis Sørensen opføre sangen, når hun optræder i tv-delen af Danmarks Landsindsamling. 3. marts kommer Lis Sørensens nye album, som er det første siden 2010’s ’For kærlighedens skyld’.
Lis Sørensens stemme trækker en rød tråd gennem 40 års dansk musik. Hun blev født i 1955 i Aarhus og var allerede som 10-årig sanger og sangskriver i pigebandet De fem – ledet af Holger Lauman. I en alder af 14 mødte hun Anne Linnet med hvem, hun dannede Shit & Chanel og senere Anne Linnet Band – og det er således Lis Sørensens stemme, Anne Linnet fører dialog med i ’Smuk og Dejlig’. På samme tid sang hun kor, da Gasolin’ indspillede ’Kvinde min’. I 1979 medvirkede hun på Sebastians ’Tiderne skifter’ og sang i 1981 hans ’Stille før storm’. Hendes første soloalbum kom i 1983 og rummede blandt andet ’Indtil dig igen’. Siden har hun båret numre som ’Fuld af nattens stjerner’, ’Mine øjne de skal se’, ’Tæt på Ækvator’ og ’Verden er i farver’ frem.
Lis Sørensen har gennem alle år været særdeles aktiv på livescenen og tager gennem foråret på en omfattende turné.Flere Nyheder