Jonah Blacksmith udgiver i dag nyt, selvbetitlet album

03Februar

Jonah Blacksmith har sit udspring i den selv samme håndholdte musiktradition, som brødrene Simon og Thomas Alstrup er vokset op i. Bedstefaren – som bandet er opkaldt efter – spillede en ganske habil og selvlært banjo med sin store, sorte smedenæve, til tonerne af bedstemoderens harmonika. Denne lydkulisse blev i sin tid starten på det hele. Folkemusikken, som Jonah Blacksmith udfolder, er sidenhen blevet elektrisk og momentant storladen, ligesom den orkestreres af syv musikere med alt fra trædeorgel og dobbelt trommesæt til mandolin, pedal steel og synths.

Jonah Blacksmith er fængende melodier og personlige tekster kredsende om alt det, der på én og samme tid kan være både livsbekræftende -og begrænsende. Den store kærlighed. Familie og traditioner. Tro og tvivl. Udlængsel og hjemve. Dog altid med udgangspunkt i en nærværende og tilnærmelsesvist familiær tilstedeværelse. Det store orkester fordrer en stor lyd og en medrivende dynamik og tyngde – ganske som de store vidder i den forblæste natur i Thy, hvor det smukke og stilfærdige møder den rå og barske nationalpark.

Jonah Blacksmith er mere direkte i sit udtryk end forgængeren Northern Trail (2014).
Indspilningerne er blevet til over en relativ kort periode med stor turnéaktivitet, hvilket høres i det sammentømrede og bundsolide sammenspil, den stærke vokal og den sikre eksekvering. Singleforløberen ‘Once You Love’ tager, med sin iørefaldende tematiske hookline, livtag med den kærlighed, som til tider kan føles nærmest ubærlig. En kærlighed hvor skyggesiden altid synes at spøge i skikkelse af frygten for at miste dem, man har kær.

Jonah Blacksmith opfølges af en massiv Danmarks-turné med hele bandet i februar og marts hvor træinstrumenter og udstoppede dyr samt standerlamper og tæpper, vil manifestere dagligstuens hygge i bedsteforældrenes hjem.Flere Nyheder