Karl William vil gøre op med de selvhøjtidelige værdier i sin nye single ’Forstenet’

17Marts

Unge og anmelderroste Karl William udgiver i morgen, fredag, ’Forstenet’, som – modsat sin seneste single ’Blind igen’ – handler om den forløsning, man får, når ting pludselig giver mening.

Karl William vandt i 2015 P3’s Talentpris og har i raketfart vist sit værd og opnået anerkendelse i den danske musikbranche. Anerkendelsen kom allerede til udtryk, da Karl i oktober 2016 vandt P3 Guld’s hovedpris og hittede på radioen med Ugens Uundgåelige ’Alt Er Fint’ og ’Blind Igen’. Det nye nummer ’Forstenet’ er skrevet i samarbejde med Peter Sommer og produceret af Andreas Sommer.

Eftertænksomhed og ærlighed er nøgleord, som fylder meget i Karl Williams musiske univers. Med sine elektroniske sjælesange og flerfarvede følelser, træder han ind i hverdagens dilemmaer, hvor værdikampe og opgør med livsanskuelser kommer stærkt til udtryk.

”Forstenet handler om, at jeg kender mig selv bedre end nogen anden men alligevel stadig kan komme til at glemme, hvad jeg holder mest af. Eksempelvis elsker jeg at læne mig tilbage i min sofa, men på samme tid prøver jeg stadig at blive stimuleret i form af en lang nat med dans, og alt hvad den ellers kan ta’. Så selvom det nogle gange er “for stenet” at slappe af og nyde sit eget selskab, er det i virkeligheden dét, jeg bedst kan li’”.

Scenariet med at glemme hvem man selv er, er en tanke der har kørt i Karl Williams hoved over en længere periode.

”Der skal gøres op med de selvhøjtidelige- og overfladiske værdier. Ting cirkulerer ofte omkring de samme ligegyldige ting, men hvis man forsøger at blive bedre til at kende sig selv, tror jeg, at livet vil give mere mening”.
Netop følelsen af at have det godt, kommer til udtryk i omkvædet, hvor kærligheden forløses og følelsen af at ville leve for evigt, kommer brusende frem.

Karl William drager på forårs-tourné i marts og april, hvor han spiller følgende steder i landet:
d.22 marts – Aalborg
d.23 marts– Århus
d. 24 marts – Herning
d. 25 marts – Odense
d. 30 marts – København
d. 31 marts – Roskilde
d. 1 april – KoldingFlere Nyheder