Peter Sommer er ærlig og ambivalent på ny midsommersingle

26Juni

– Jeg krydser mine fingre og lyver om at håbe på sammenstød, på milde konsekvenser og voldsom tilgivelse. For alle de modsatrettede følelser og et grundlæggende vægelsind. Som taget ud af Pia Juuls digt om sommerfuglen der gerne vil ud, og alligevel ikke ud. Man ændrer sig, og man ændrer sig ikke. Hele tiden. Sproglig eufori i en forvirrende rævegrav af en sangtekst, som sluger det giftige i livet og omfavner det knusende smukke i kærligheden, deraf titlen opkaldt efter den klatrende halvbusk Bittersød Natskygge.

Sådan præsenterer Peter Sommer sin seneste single, Bittersød Natskygge, der udkommer til Sankt Hans, fredag den 23. juni. Sangen er – ligesom den foregående single, Skønne Spildte Kræfter, der røg direkte ind som en instant classic i Sommers katalog – opstået i et krydsfelt mellem skabertrang og nostalgi, som Peter Sommer har skabt i samspil med sit orkester Tiggerne.

– Skønne Spildte Kræfter lagde kimen til at skabe mere – og Bittersød Natskygge er resultatet deraf, forklarer Peter Sommer, der ligeledes udgiver en lyrikvideo til Bittersød Natskygge, skudt af Søren Lynggaard Andersen:

– Søren Lynggaard Andersen har sat billeder på Bittersød Natskygge og han har taget genren lyric-video et hak op. Og ned på jorden igen, siger Peter Sommer om den smukke video skudt i et morgentomt København.

Peter Sommer og Tiggerne spillede i januar tre udsolgte koncerter i København og Aarhus, og senest gav de anmelderrost koncert på Northside Festival. Festivalsommeren fortsætter for Sommer og co., og han kan blandt andet opleves på Smukfest til august. Til december følger Sommer og Tiggerne op på deres udsolgte koncerter i januar og spiller på Train i Aarhus, Store Vega i København og Posten i Odense, inden Peter Sommer i starten af 2018 præsenterer nyt album.Flere Nyheder