Amalie Marie Johansen udgiver fem øjebliksbilleder fra København

19Maj

Amalie Marie Johansens EP er på én og samme tid øjebliksbilleder og første udgivelse efter 15 år som sangskriver. Teksterne og sangene drives af den naturlighed og ærlighed, der er gennemgående i musikken og i mennesket bag – og så er alle numre indspillet live. I dag er singlen ”Let Me Tell You” ude, og den 26. maj udkommer debut-EP’en af samme navn. 

Amalie Marie Johansens første EP består af fem numre, som strækker sig fra enkel singer/songwriter-pop på førstesinglen, ”Let Me Tell You”, til den støvede countryballade ”Don’t Waste Your Time”. Kærligheden og byen er centrale temaer i flere af Amalie Marie Johansens sange:

””Let Me Tell You” handler om den nye, gode og gensidige kærlighed, hvor alt føles helt ægte og rigtigt, men samtidig også er skrøbeligt og usikkert. Jeg skrev sangen på et tidspunkt, hvor jeg ellers havde skrevet meget om andre sider af kærligheden, og jeg havde behov for at fokusere på den ukomplicerede, gode og gensidige forelskelse og kærlighed.”

Amalie Marie Johansen er en strøm af amerikansk heartland og autentisk dansk jordbundethed, som har fundet vej til EP’en, der er indspillet live i Black Tornado Studio i København med en erfaren flok musikere og venner. Og så står hun selv bag alt, der har med musikken at gøre.

Hele sit voksne liv, bosiddende i hovedstaden, har Amalie skrevet sange. For hende er teksterne både drivkraft og omdrejningspunkt, og det har altid været befriende for hende at sætte sig og skrive en tekst og sætte melodi og musik på:

”Ligesom med de fleste af mine andre sange, blev teksten til singlen ”Let Me Tell You” skrevet meget i én bevægelse, og melodien kom til lige efter og fik teksten til at leve. Melodien og musikken understøtter teksten på en let, ligetil og ukompliceret måde.”

Med inspiration hentet fra barndomshelten Bonnie Raitt såvel som fra nutidige sangskrivere som Ryan Adams og John Mayer bevæger Amalie Marie Johansen sig i popsange, hvor den gode tekst kommer frem.

https://www.youtube.com/watch?v=1VR-l1tip5IFlere Nyheder