Lars H.U.G. sætter dato for nyt album

Han kalder selv albummet en forlængelse af klassikerne ’Blidt Over Dig’ og ’Kysser Himlen Farvel’.

Nu er Lars H.U.G. parat med både udgivelsesdato og trackliste til udspillet, der afslutter 11 års albumpause.

Efter fire års arbejde er Lars H.U.G. færdig med sit første dansksprogede album i 22 år. Og han er klar til at fastsætte tracklisten og røbe udgivelsesdatoen: Det udkommer den 3. november og bærer samme titel som førstesinglen: ’10 Sekunders Stilhed’.

Som Lars H.U.G. afslørede tidligere på året, udspringer albummet af samme kilde som ’Kysser Himlen Farvel’ i 1987 og ’Blidt Over Dig’ i 1992, der rummede klassikere som ’Elsker Dig For Evigt’ og ’Natsværmer’.

– At man er ved at lave en trilogi, er tit noget, man finder ud af undervejs. Men da jeg mærkede behovet for at skrive nye sange på dansk, opdagede jeg, at de udsprang fra de samme kilder. Jeg tog fat i nogle af de musikalske lovmæssigheder og traditioner, jeg selv formulerede dengang. Jeg var ved at forene de to album. Fortætte dem og føre dem frem til nu, fortæller Lars H.U.G.

Singlen ”10 Sekunders Stilhed” udkom på Lars H.U.G.’s 61-års fødselsdag den 11. september og blev efterfulgt af en video i vanlig særegen H.U.G.sk stil.

”10 Sekunders Stilhed” er produceret af Povl Kristian og Lars H.U.G. Blandt musikerne optræder guitaristen Peter Peter fra blandt andet Bleeder og tidl. Sort Sol/Sods og I Got You On Tape-guitaristen Jacob Funk. Alle sange er skrevet af Lars H.U.G. – enkelte i samarbejde med hans mangeårige samarbejdspartner og medstifter af Kliché Johnny Voss.

Lars H.U.G. har været en central figur i dansk kulturliv, siden han i 1980 debuterede som frontfigur i netop Kliché med det skelsættende album ’Supertanker’. Solodebuten kom i 1984, hvor H.U.G. tolkede Søren Ulrik Thomsens digte fra samlingen ’City Slang’. Herefter fulgte udspillene ’Kysser Himlen Farvel’, ’KOPY’ og ’Blidt Over Dig’. Med ’Kiss And H.U.G. From A Happy Boy’ skiftede han til en jazzet lyd og engelsk lyrik – med succes: Albummet sikrede H.U.G. to Grammys i 1997 i kategorierne ’Årets Danske Album’ og ’Årets Danske Popudgivelse’. Seneste album fra Lars H.U.G. var 2003s vestkystrockede ’Save Me From This Rock ’n’ Roll’.

Kontakt Os

Hvis du gerne vil i kontakt med os, er du velkommen til at skrive til os her på siden. Vil du gerne i kontakt med specifikke afdelinger eller personer, kan du sende en mail til [email protected], som kan videresende din forespørgsel til rette vedkommende. Du kan også ringe til vores reception på tlf: 33 76 03 00

Vognmagergade 7, 6 - 1120 København, Denmark

Copyright © 2017 - 2019 Sony Music Entertainment. All Rights Reserved.

Send Us Feedback | Privacy Policy/Your Privacy Rights | Terms and Conditions | Why Music Matters